Duurzame inzetbaarheid

Investeren in duurzame inzetbaarheid (DI) van uw personeel loont! Duurzame inzetbaarheid bevorderen is de rode draad in onze visie en brede dienstverlening. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies? Waarom zou uw organisatie werken aan duurzame inzetbaarheid? Hoe kan MediWerk helpen? En wat levert het op?

Waarom investeren in duurzame inzetbaarheid?

Nieuwe en strengere arboregelgeving en andere wetten hebben tot gevolg dat u als werkgever meer verantwoordelijkheid opgelegd krijgt en dat medewerkers langer moeten doorwerken. Er zijn echter nog meer redenen waarom uw investering in duurzame inzetbaarheid loont.

  • Bevordert betere werkprestaties en hogere productiviteit binnen uw organisatie;
  • Draagt bij aan de ontwikkeling en kwaliteiten van uw medewerkers;
  • Vergroot de kans dat u ervaren personeel behoudt;
  • Draagt bij aan de participatie en betrokkenheid van uw medewerkers;
  • U staat bekend als aantrekkelijke werkgever om voor te werken;
  • U toont maatschappelijke verantwoordelijkheid voor duurzame inzetbaarheid van werknemers in Nederland.

Wanneer u het HR-beleid van uw organisatie baseert op duurzame inzetbaarheid schept u de mogelijkheden en randvoorwaarden voor uw mensen om langdurig in goede gezondheid, veilig en met plezier te functioneren. Op lange termijn is een duurzaam inzetbaarheidsbeleid ook goed voor de portemonnee van uw organisatie.

Waarom MediWerk voor duurzame inzetbaarheid?

MediWerk is een veelzijdige arbodienst voor onder andere offshore, maritieme en duurzame energie sectoren. Sectoren die gekenmerkt worden door complexe arbeidsomstandigheden en gevaarlijk werk. Die omstandigheden zorgen voor een extra uitdaging op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Wij kunnen uw organisatie als geen ander helpen om door middel van beleid, preventie en maatregelen de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers te bevorderen en structureel te onderhouden. Ook als u niet actief bent in deze sectoren. Onze specialistische ervaring en doelgerichtheid bieden u een verfrissende kijk op uw organisatie en een unieke bron van verrassende oplossingen.

Wat kunt u van MediWerk verwachten?

Als u met ons in zee gaat om de duurzame inzetbaarheid van uw personeel te bevorderen, doorlopen we samen met vertegenwoordigers van uw organisatie vier stappen. We hanteren een veelzijdige en flexibele aanpak waarbij uw organisatie, uw wensen en behoeften centraal staan. Flexibiliteit en oplossingsgerichtheid staan bij ons voorop omdat iedere organisatie uniek is, met een eigen cultuur en identiteit. Ons doel is om u werkbare hulpmiddelen te geven om duurzame inzetbaarheid te bevorderen en te verankeren in uw HR-beleid.

Onze werkwijze

Stap 1: MediWerk bedrijfsscan

Met de door ons ontwikkelde bedrijfsscan brengen we gedetailleerd in kaart hoe uw organisatie scoort op alle elementen van duurzame inzetbaarheid. Met behulp van de scan analyseren we uw beleid, visie, management, medewerkers en middelen. Daaruit volgt een helder beeld van de sterke en zwakke punten in uw organisatie.

Stap 2: Strategie en businesscase

De MediWerk Bedrijfsscan is de basis voor een strategie die we samen met u ontwikkelen om duurzame inzetbaarheid te bevorderen en uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Samen formuleren we meetbare doelen en prestatie-indicatoren. Vervolgens ontwikkelen we op basis hiervan een businesscase en balanced scorecard. Met deze documenten kunnen we de ontwikkeling volgen en het rendement van de strategie, maatregelen en instrumenten periodiek meten. Ankerpunten die u tot in lengte van dagen zelf kunt gebruiken en toepassen.

Stap 3: Interventieplan

In deze fase ontwikkelen en plannen we samen interventieprogramma’s. U bepaalt zelf welke interventies u wilt doen en in welke volgorde. MediWerk ondersteunt u bij het uitwerken van de meest tactische communicatiestrategie om duurzame inzetbaarheid in uw organisatie te laten werken.

Stap 4: Rendement meten

Tot slot helpen wij u om de effecten en het rendement van de strategie, interventiemaatregelen en –instrumenten te kunnen meten en te kunnen beoordelen. Samen met u evalueren we de voortgang en het rendement, uiteraard pas nadat de strategie en maatregelen een behoorlijke tijd hebben kunnen beklijven. U heeft na afloop van dit traject een pakket aan maatregelen en een dashboard waarmee u zelf periodiek de duurzame inzetbaarheid van uw personeel kunt meten, beoordelen en eventueel kunt bijsturen.

Sales

Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie, advies of een offerte op maat.

Vraag offerte aan

Meer informatie of liever iemand spreken? Neem direct contact op.

VRAAG OFFERTE AAN
quote

Het persoonlijke contact en de flexibele instelling van de mensen van MediWerk maken MediWerk een gewaardeerde en betrouwbare partner in Arbo-dienstverlening en medische ondersteuning

Seofox - Ageeth Verkooijen

Partners en accreditaties

partner
partner
partner
partner
partner