Arbodienst MediWerk draagt zijn steentje bij aan de gezondheid van zorgpersoneel Noordwest Ziekenhuisgroep Den Helder

Geschreven door Carolien Ringma, Algemeen

Gepubliceerd op 23/03/2020

Er is momenteel materiaaltekort voor al onze zorgverleners. Vooral de mondkapjes zijn schaars, en leveranciers kunnen niet meer voldoen aan de vraag. De nood is hoog en hierdoor de vraag naar donatie van materiaal. MediWerk doet een duit in het zakje.

De directe zorgverleners zitten dicht bij de risicopatiënten, waardoor mondkapjes van absolute noodzaak zijn tijdens het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. Maar helaas is de levering hiervan een nijpend probleem en is er een enorm tekort aan.

MediWerk beseft zich dat de donatie van de 50 mondkapjes een druppel is op een gloeiende plaat, maar hoopt hiermee een voorbeeld te stellen voor overige bedrijven of particulieren. Deze tijden vragen om zware maatregelen, maar zorgt daarnaast ook voor verbondenheid onder de mensen. Laten we de nadruk leggen op het helpen van elkaar, zowel zakelijk als privé.

“Kunt u het missen of zijn bepaalde noodzakelijke materialen voor de zorg minder benodigd binnen uw beroep, doneert u dit dan aan de directe zorgverleners. Laten wij er gezamenlijk zorg voor dragen dat zij in goede gezondheid hun werk kunnen verrichten”, aldus de oproep van Mohamed Mekkaoui (Managing partner MediWerk).

info Wilt u weten of u als bedrijf voldoet aan de richtlijnen van de arbowet? Klik dan hier.

Uw ziekteverzuim al onder controle?

De Verzuimscan kan als uitstekende basis dienen voor maatregelen om verzuim terug te dringen. Doe de scan!

Gerelateerde berichten

  • Carolien Ringma
  • 19/04/2024
  • Verzuim

Effectieve strategieën om ziekteverzuim te minimaliseren in de staalindustrie

HR op koers: duurzame inzetbaarheid in de maritieme wereld

Beleid met zeebenen: duurzaam inzetbaarheidsbeleid in de maritieme sector