Taxipaskeuring

Taxipaskeuring

Om te werken als taxichauffeur is het verplicht om een taxipas te hebben. Deze taxipas geeft aan dat u een erkende taxichauffeur. Deze moet goed zichtbaar zijn in de taxi voor de passagiers, zodat zij weten dat ze in een erkende taxichauffeur instappen. Om in aanmerking te komen voor een taxipas dient elke chauffeur naast het vakbekwaamheidsdiploma nog twee verklaringen te hebben, namelijk een Verklaring Omtrent het Gedrag en een Geneeskundige Verklaring Taxi. Voor de Geneeskundige Verklaring is een medische keuring nodig. Na de medisch keuring dient u te beschikken over een Geneeskundige Verklaring.

Algemene inhoud medische keuring

Een medische taxipaskeuring heeft als doel om uw gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen in kaart te brengen. De arts doet een lichamelijk onderzoek, meet uw bloeddruk, lengte en gewicht. Hij controleert uw ogen en oren, en onderzoekt uw urine. Daarmee wordt bepaald of u medisch geschikt bent om het beroep taxichauffeur uit te oefenen. 

Geldigheidsduur

Na de keuring krijgt u als u bent goedgekeurd een medisch certificaat van geschiktheid. De taxipas is vijf jaar geldig, maar het kan zo zijn dat door medische redenen de geldigheidsduur van de geneeskundige verklaring wordt verkort. De arts wilt dan dat u eerder langs komt om opnieuw gekeurd worden voor een nieuwe geneeskundige verklaring.

Weet u niet zeker of u gekeurd zou moeten worden? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u dan vrijblijvend.

Via het aanvraagformulier kunt u een afspraak maken voor een rijbewijskeuring. Wilt u liever telefonisch een afspraak maken, dan kunt u hiervoor bellen van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren (08.00 uur – 17.30 uur).

 

Veelgestelde vragen rijbewijskeuringen

Plan uw rijbewijskeuring hier in. Of bel ons van ma. t/m vrij. tussen 8.00 & 17.30.

Plan een keuring in
quote Vanuit ons bedrijf worden er medische keuringen ingepland bij MediWerk. Wij zijn altijd erg blij met de service. Het meedenken, de flexibiliteit en de mogelijkheden. Ik kan MediWerk aan iedereen aanbevelen die een offshore keuring of soortgelijks nodig heeft. We worden altijd vriendelijk en snel te woord gestaan en een tien voor de klantenservice en de planning.
Anoniem - Internationaal bedrijf actief in de olie sector