Mediwerk bestaat 10 jaar!

Geschreven door Carolien Ringma, Beleid

Gepubliceerd op 07/07/2022

Mediwerk bestaat 10 jaar en dat is iets om even bij stil te staan. Om precies te zijn op 19 juni 2012 zag Mediwerk het levenslicht. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip binnen de arbo branche, met name in de olie- en gasindustrie en de scheepvaartsector.

We vertellen u graag hoe deze reis is verlopen.

Dienstverlening op maat

Sinds de oprichting hebben we als doel gesteld om de behoeftevraag in de offshore, energie en scheepvaartsector te vervullen. Veel traditionele arbodiensten verzuimden destijds om in de specifieke behoefte van bedrijven in deze sectoren te voldoen. Dit had met twee dingen te maken. De olie- en gasindustrie en de scheepvaartsector worden gekenmerkt door hun focus op efficiëntie en het enorme veranderlijke karakter van de werkomgeving. Dat vereist maatwerk en flexibiliteit van de arbodienst die deze branche wil bedienen. 

Bij Mediwerk hebben we juist deze componenten verheven tot onze speerpunten en onze organisatie hierop ingesteld. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Hier kun je het interview lezen van Oprichter Mohamed Mekkaoui en bedrijfsarts Maarten van Duijn uit 2015 waarin zij dit verder toelichtten.

Focus op maatwerk en duurzame inzetbaarheid

Al snel hebben we de basis van onze succesformule kunnen vormgeven. Onze dienstverlening berust op maatwerk en korte lijnen met de werkgever waarbij nadrukkelijk oog is voor verzuimbegeleiding, re-integratie en duurzame inzetbaarheid. In de offshore sector is het bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend dat je op zee halve dagen werkt om stapsgewijs volledig het werk te hervatten. Daarvoor weten we telkens weer op creatieve wijze passende oplossingen bedenken, spreken we de taal van deze branche en hebben we de juiste partners. 

In de afgelopen 10 jaar hebben we onze formule kunnen verfijnen en dankzij dit formule steeds meer klanten mogen bedienen.

Groeien maar nog steeds flexibel

Momenteel hebben we een team van twintig medewerkers op vier locaties in Nederland, om onze klanten van dienst te zijn. Dat klinkt misschien niet zo groot, maar het illustreert juist de kracht van onze organisatie. We hebben ontdekt dat een grote organisatie al snel log en inefficiënt wordt, en dat is nou precies wat wij niet willen! 

10 jaar: een mijlpaal

Onlangs hebben we met de organisatie uitgebreid stilgestaan bij ons 10 jarig jubileum. Hierbij hebben wij verschillende collega’s in het zonnetje gezet. Uiteraard mocht er ook geen dankwoord ontbreken voor onze klanten, die vertrouwen hebben uitgesproken in ons en onze dienstverlening. 

Bekijk de fotocollage voor een impressie van Mediwerk door de jaren heen in vogelvlucht.

Heeft u vragen over onze dienstverlening of heeft u een specifieke casus die u met ons wilt bespreken? Neem dan vrijblijvend contact op. We denken graag met u mee.

Download de RI&E Checklist

Ontdek waar uw bedrijf aan moet voldoen en download deze gratis checklist.

Bekijk alle downloads

Gerelateerde berichten

HR op koers: duurzame inzetbaarheid in de maritieme wereld

Beleid met zeebenen: duurzaam inzetbaarheidsbeleid in de maritieme sector

Koerscorrectie: Duurzame inzetbaarheid verbeteren in de maritieme industrie