RIVM: Nieuw coronavirus in China

Geschreven door Carolien Ringma, Algemeen, Corona

Gepubliceerd op 30/01/2020

RIVM: Vragen en antwoorden nieuw coronavirus China.

In de regio Wuhan in China is er een uitbraak van een nieuw coronavirus. De Chinese autoriteiten onderzoeken op dit moment het coronavirus en de bron van de besmettingen en nemen maatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Symptomen nieuw coronavirus

Mensen met het nieuwe coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. Denk aan hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of longontsteking. Dit nieuwe coronavirus wijkt af van de bekende coronavirussen die bij mensen voorkomen.

Kans op nieuw coronavirus in Nederland

Het is mogelijk dat het virus in Nederland bij een persoon aangetoond wordt. Waarschijnlijk zal het dan gaan om iemand die recent in de regio Wuhan is geweest. Of het gaat om iemand die contact heeft gehad met iemand die besmet was met het nieuwe coronavirus. In Duitsland is een aantal mensen besmet geraakt met het nieuwe coronavirus na contact met een patiënt.

Voorbereiding

Nederlandse infectieartsen worden door het RIVM geïnformeerd over de laatste stand van zaken en de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus. verder zijn bij het RIVM en het Erasmus MC testen beschikbaar waarmee vastgesteld kan worden of iemand besmet is met het virus. Ook zijn er natuurlijk protocollen waarin staat beschreven hoe een patiënt met klachten opgevangen moet worden.

Mensen die uit de regio Wuhan komen en koort en luchtwegklachten hebben (hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of longontsteking), kunnen telefonisch contact opnemen met de huisarts. Geef dan ook aan wanneer je de regio Wuhan bezocht hebt.

Artikelbron: https://www.rivm.nl/coronavirus/nieuw-coronavirus-in-China

info Wilt u meer weten over de verzuimscan die MediWerk biedt? Klik dan hier.

Uw ziekteverzuim al onder controle?

De Verzuimscan kan als uitstekende basis dienen voor maatregelen om verzuim terug te dringen. Doe de scan!

Gerelateerde berichten

HR op koers: duurzame inzetbaarheid in de maritieme wereld

Beleid met zeebenen: duurzaam inzetbaarheidsbeleid in de maritieme sector

Koerscorrectie: Duurzame inzetbaarheid verbeteren in de maritieme industrie