Update: MediWerk maatregelen coronavirus (COVID-19) – 20 maart 2020

Geschreven door Carolien Ringma, Beleid, Corona

Gepubliceerd op 20/03/2020

Aangaande de beroepsmedische keuringen hebben verschillende brancheorganisaties maatregelen getroffen. Wij willen onderstaand per type keuring voor u op een rijtje zetten wat dit voor gevolgen heeft.

Zeevaartkeuringen/ Binnenvaartkeuringen/ Offshore keuringen

Er is besloten dispensatie te verlenen voor geneeskundige verklaringen die verlopen vóór 6 april 2020. Het document verliest in deze periode zijn geldigheid niet. U kunt de keuring dus uitstellen en vooralsnog inplannen ná deze datum.

Radiologische keuringen

Indien de geldigheid van de radiologische keuring in de periode tot 6 april 2020 verloopt en de voorgaande keuring ook bij MediWerk is uitgevoerd, kunt u in aanmerking komen voor een dispensatieregeling. Dit houdt in dat er in overleg met de arts een verlenging van de geldigheidsduur van de keuring kan worden aangevraagd voor 3 maanden. Deze verlenging wordt gebaseerd op de informatie die bekend is binnen uw dossier. U hoeft hiervoor dus geen fysiek onderzoek te laten uitvoeren. De kosten bedragen €120 (ex. Btw).

Rijbewijskeuringen/ Taxipaskeuringen

Het CBR en het KIWA hebben vooralsnog besloten geen dispensatieregeling toe te passen. Deze keuze is gebaseerd op de maatregelen die de Rijksoverheid heeft getroffen omtrent de maatschappelijk belangrijke beroepen en de continuïteit hiervan.

Gebaseerd op de maatregelen die getroffen zijn door de Rijksoverheid, heeft MediWerk besloten de rijbewijskeuringen en taxipaskeuringen niet meer uit te voeren tot ten minste 6 april 2020. U kunt weer een keuring inplannen ná deze datum.

Wilt u hier alvast een afspraak voor maken, vult u dan het aanvraagformulier in.

info Wilt u weten of u als bedrijf voldoet aan de richtlijnen van de arbowet? Klik dan hier.

Uw ziekteverzuim al onder controle?

De Verzuimscan kan als uitstekende basis dienen voor maatregelen om verzuim terug te dringen. Doe de scan!

Gerelateerde berichten

HR op koers: duurzame inzetbaarheid in de maritieme wereld

Beleid met zeebenen: duurzaam inzetbaarheidsbeleid in de maritieme sector

Koerscorrectie: Duurzame inzetbaarheid verbeteren in de maritieme industrie