Vraag nu een subsidie aan binnen het laatste ESF tijdvak

Geschreven door Carolien Ringma, Algemeen

Gepubliceerd op 01/03/2019

Als werknemers een gezond leven leiden, zullen zij minder vaak verzuimen en minder zorg nodig hebben. Als werkgever kunt u hierin een belangrijke rol spelen door een Duurzaam Inzetbaarheidstraject op te zetten en de juiste tools aan te bieden. Het zou dan toch mooi zijn als een deel van de kosten hiervoor gesubsidieerd zou worden?

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) heeft geld beschikbaar gesteld voor de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor duurzame inzetbaarheid. Onder het thema Duurzame Inzetbaarheid kunnen bedrijven en (overheids)instellingen subsidie aanvragen.

Een nieuw aanvraagtijdvak zal worden opengesteld van 8 t/m 12 april 2019. In dit tijdvak kunnen bedrijven en instellingen bij Uitvoering van Beleid een subsidieaanvraag indienen. Een aanvrager kan de helft van de projectkosten gesubsidieerd krijgen, tot een bedrag van maximaal €12.500,-. Met als voorwaarde dat de aanvrager zelf de andere helft van de projectkosten bijlegt. Om in aanmerking te komen voor de subsidie dient een projectaanvraag minimaal €12.000,- aan subsidiabele kosten te bevatten.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie dient het project gericht te zijn op een of meerdere van de volgende thema’s:

  • Het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl, het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer
  • Het bevorderen van een leercultuur voor werkenden, waaronder het erkennen van niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden
  • Het stimuleren van interne mobiliteit van werkenden, het anticiperen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap
  • Of het bevorderen van een flexibele werkcultuur, waaronder het invoeren van flexibel arbeidstijdenmanagement

MediWerk kan u gedurende het gehele proces adviseren, begeleiden en compleet ontzorgen. Van aanvraag tot uitvoering, van advies tot einddeclaratie. Wij verzorgen de aanvraag, No cure No pay.

Heeft u interesse in een persoonlijk gesprek om de mogelijkheden door te spreken voor u en uw organisatie, dan kunt u direct contact met ons opnemen.

Voldoet uw bedrijf aan de nieuwe arbowet?

Download deze checklist en breng snel en eenvoudig in kaart of uw bedrijf aan de nieuwe arbowet voldoet. Download deze checklist

Gerelateerde berichten

  • Carolien Ringma
  • 19/04/2024
  • Verzuim

Effectieve strategieën om ziekteverzuim te minimaliseren in de staalindustrie

HR op koers: duurzame inzetbaarheid in de maritieme wereld

Beleid met zeebenen: duurzaam inzetbaarheidsbeleid in de maritieme sector